Medaljen kan søkes tildelt arbeidstakere som har jobbet i samme bedrift i minst 25 år, for å hedre innsatsen de har lagt ned på arbeidsplassen.

– Jeg blir både stolt, ydmyk og rørt på en gang - men mest stolt. Stolt av å være medarbeider og leder i en fantastisk administrasjon som ser, utfordrer og verdsetter medarbeiderne sine. Ydmyk på vegne av alt vi har oppnådd «på min vakt», sier Johnsen i en pressemelding.

Han ble helt overveldet da han fikk tildelt æresmedaljen.

– Tusen hjertelig takk for denne flotte utmerkelsen – i kjent stil så jeg ikke den komme på forhånd, måtte han innrømme.

Suksesshistorie

Det var NESO-direktør Karina Krane og tidligere direktør Ruben Jensen som sto for utdelingen av prisen.

– Det er bare å bøye seg i støvet for hva Jack har fått til på sine 25 år i NESO. Han har vært med å utvikle og bygge opp alle skoletilbudene våre. Over 17.000 deltakere på NESOs kompetansetiltak dokumenterer at dette har vært og er en suksesshistorie, sier Krane.

Foto: Innsendt.

Bærebjelke

Det var tidligere NESO-direktør Ruben Jensen som ansatte Johnsen i NESO tilbake i 1998. Den gang hadde NESO to ansatte. I dag jobber det 19 stykker i organisasjonen som har sitt kontorsted i Svolvær.

– Etter hele 25 år med utrolig gode resultater er det helt naturlig for oss å tildele Jack Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste. Medaljen er i seg selv et lite kunstverk i sølv, og et varig bevis på Jack sin innsats og betydning. Medarbeidere som Jack er selve bærebjelken i et samfunn og som fortjener å bli synliggjort, sier Jensen.

Han beskriver Johnsen som en kollega med mye godt humør, kjapp replikk og en viktig bidragsyter til et godt arbeidsmiljø.

– Jack byr på seg selv og er lett å bli glad i, sier Jensen.