«Terje Pedersen i politiet. Stiller ALLTID opp for andre, både i jobb og fritid. Han ser positivt på alt, og setter seg selv ofte bakerst. Også på fritiden hjelper han mange med sine problemer hvis det er noe de lurer på. Han har en tung jobb som krimtekniker der mange triste inntrykk både skal formidles og bearbeides.»

Jobben i politiet er ikke alltid like lett. Men Terje Pedersen har gjort inntrykk på mange med den jobben han har gjort. Likevel var han kanskje litt for mistenksom da vår redaktør dukket opp med julestjerne.

– Jeg fikk ikke tid til å tenke så mye. Jeg ble veldig overrasket og tok han med rett på avhørsrommet. Det første jeg måtte si var at jeg hadde mange spørsmål, jeg visste ikke hva jeg skulle tenke, forteller Terje.

Han har fått med seg at det har blitt delt ut julestjerner, men sier han ikke skjønte hvorfor akkurat han var valgt ut.

– Hvis vi snakker jobb er jeg i kontakt med veldig mange folk. Etter 40 år i politiet har jeg lært at man må behandle folk med respekt. Man kommer borti folk etter forskjellige typer saker, hvor de trenger oppfølging på veldig mye. Jeg synes det er godt å nå ut til folk og hjelpe og støtte. Vår viktigste jobb er de forebyggende tiltakene.

Hektisk år

Terje jobber som politikontakt og kriminaltekniker. Han treffer folk på åsteder av litt mer alvorlig karakter.

– I den sammenhengen er jeg i kontakt med veldig mange folk. Folk som er direkte berørt og alle mulige sammenhenger. Jeg har en hektisk hverdag, sier han og legger til:

– Det er også en interessant hverdag så lenge det går bra med folk. Jeg liker å hjelpe folk og det viktigste for oss er å yte service, også utover det som er normalt i en sak. Vi strekker oss langt for å gi det lille ekstra.

– Hva skal du gjøre med julestjerna?

– Den skal plasseres på hedersplass hjemme hos meg, sier han og hyller samtidig kona si:

– Bak oss står det også noen som backer oss opp, både tidlig og sent. Vi er ikke bare ute på dagtid, vi er ute når det er natt og kveld også. Når vi er ute og styrer er det alltid noen som backer oss. For meg er det kona mi.

– Derfor skal hun også få nyte godt av denne. For at man skal kunne være beredt til enhver tid, må man fungere på andre plan også. Kona mi, Hilde, er ei flott dame, ei fornuftig dame og har mange flotte tanker som hun bidrar med i mange sammenhenger. Den skal på hedersplass også for henne, avslutter Terje Pedersen.