– Og vi regner med å ha rettet alle høyspentfeil i løpet av dagen.

Det opplyser Pål Martinussen, daglig leder i Elmea, i en pressemelding fredag ettermiddag.

Klokka 20.40 fredag kveld, er fortsatt 137 kunder i Lofoten uten strøm. Blant disse er åtte kunder berørt i Vågan, sju på Brettesnes og en på Engøya.

– Men vi regner med at mange av disse vil få strømmen tilbake i løpet av få timer, sier Martinussen.

Han sier videre at de fortsatt har mange såkalte lavspenningsfeil som de ikke har full oversikt over ennå. Derfor kan de ikke garantere at alle enkeltkunder vil få strømmen tilbake i dag, fredag.

– Feilrettingen vil derfor fortsette med full styrke gjennom hele helga, med både egne montører og innleide mannskaper, understreker han.

Ifølge Martinussen vil noen av feilene i lavspenningsnettet først bli oppdaget når høyspenningsnettet er koblet inn igjen.

– Antall kunder som er berørt av strømbrudd vil derfor fortsatt kunne variere. – Det som er viktig nå, er at kunder melder fra hvis alle naboene får strøm, mens de selv fortsatt er uten strømforsyning, presiserer han.

Den planlagte helikopterbefaringen av høyspenningsnettet som skulle gjennomføres fredag, måtte utsettes på grunn av værforholdene. Snøvær og tåke gjorde at sikten ble for dårlig. Helikopterbefaringen blir gjennomført så snart været tillater det.

Flere steder i Lofoten har strømledninger falt ned og ligger på bakken. Martinussen minner om at publikum må holde avstand til slike ledninger.

– De er livsfarlige å berøre, sier han.

Martinussen ber også publikum melde fra om de observerer gnistring, kraftige lysglimt eller andre farlige forhold.

– Slike tips kan bidra til at feilrettingen går raskere, slår Pål Martinussen fast.