Torsdag ble det sendt ut varsel om polart lavtrykk i Lofoten.

Vakthavende meteorolog, Pernille Borander, sier til Våganavisa torsdag kveld at det foreløpig er usikkert i hvilken grad det polare lavtrykket treffer Vågan og Lofoten.

Fra kl. 23 fredag, begynner det å blåse opp.

– Da blir det både vind og byger, og det vil blåse friskt fra nord og nordvest, og det blir kaldt. Det blir frisk vind og snøbyger lørdag morgen.

Og kanskje litt vestlig vind frem mot ettermiddagen. Men det blir ikke store endringer før man kommer ut på lørdag kveld. Da vil det roe seg, sa Borander torsdag.

Hun la også til at det var vanskelig å si hvor vinden var, men at det vil blåse godt i Vestfjorden lørdag.

– Den effektive temperaturen blir nok enda lavere. Det blir nok litt mer ruskete fiskevær på lørdag, slår Pernille Borander fast.

– Det verste er over lørdag

Fredag ettermiddag tar Våganavisa en ekstra sjekk hos Meteorologisk institutt for å få en så nøyaktig værmelding som mulig. Og den er noe mildere enn det vi fikk opplyst torsdag.

– Det polare lavtrykket har forhåpentligvis passert innen lørdag morgen. Husk at farevarslet gjelder til midnatt fredag. Den verste vinden ser ut til å være i natt og grytidlig lørdag. Ifølge prognosene vil det være sterkest på yttersiden av Lofoten, opplyser vakthavende meteorolog, Marit Berger.

Kjølig

Hun understreker dog at det ikke blir noe reinspikket kosevær lørdag formiddag.

– Det blir nokså sørlig frisk og bris, opptil liten kuling. Det kommer nok noen snøbyger, men det blir mest på yttersiden.

Avslutningvis påpeker hun at det kan bli nokså kjølig.

– Det blir fire-fem minusgrader, og kanskje litt mer. Det blir nok en kjølig opplevelse for dem som skal ut å fiske, slår Marit Berger fast.