Bakgrunnen for saken er at ungdommene ifølge tiltalen «skadet en annens kropp eller helse, gjort en annen fysisk maktesløs eller fremkalt bevisstløshet eller liknende hos en annen».

Hendelsen fant sted i MIX-kiosken på Leknes i fjor høst, der en av de to tiltalte skal ha lagt en annen i bakken og sparket vedkommende gjentatte ganger i hodet mens han lå nede.

Kroppsskaden anses som grov fordi det særlig er lagt vekt på at fornærmede har blitt arbeidsudyktig i noen grad, og at handlingen er begått av flere i fellesskap.

Dette førte til at personen ble bevisstløs, fikk hjernerystelse og smerter i venstre skulder, noe som førte til 100 prosent sykemelding.

Knut-Inge Myklebust, som er forsvarer for den eldste av de to tiltalte, sier til Lofotposten at hans klient i lovens forstand har utøvd vold, men ikke så grov som tiltalen tilsier.

Forsvareren for den andre, Stig Erik Mortensen, sier til samme avis at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Mortensen opplyser også til Lofotposten av saken vil gå for lukkede dører på grunn av den lave alderen til klienten hans.

Saken skal opp i Salten og Lofoten tingrett neste uke, der det er satt av tre dager til forhandlingene.