Emma A. Sætre er Våganavisas nyansatte journalist. Bergenseren forelsket seg i Henningsvær og Lofoten i fjor vinter, da hun kom nordover for å skrive ferdig bacheloroppgaven i journalistikk.

– Jeg trengte en miljøforandring, og hadde aldri vært i Nord-Norge før. Etter et par måneder følte jeg at det var her jeg hører hjemme, forteller Sætre.

I sommer pakka hun flyttelasset i bilen, og flytta til Henningsvær. Hun har bakgrunn fra TV2 og NRK, hvor hun har jobbet med nyheter på TV, radio og sosiale medier.

– Jeg liker godt å bli kjent med alle lagene i samfunnet gjennom journalistikken. Man møter unge mennesker, gamle mennesker, på arenaer som man ellers ikke blir kjent med. Jeg har studert litt juss og psykologi før, men klarte ikke helt å bestemme meg for hvilken retning jeg ville gå. Som journalist får man gjøre litt av alt, i tillegg til at det er kreativt.

Sætre liker godt å jobbe med gravesaker og harde nyheter, men også når hun får fortelle de små historien som gir mannen i gata en stemme.

– Det fine med dette yrket er at variasjonen er så stor, sier Sætre.

Hun gleder seg til å bli kjent med Vågan kommune, og som nyinnflyttet ser hun på journalistrollen som en unik mulighet til å komme tett på steder og folk i området.

– En av tingene som gjorde at jeg forelsket meg i Lofoten er nærheten til naturen, lyset og fargene. Det var rart å forlate byen jeg alltid har bodd i, men jeg har ikke sett meg tilbake. Nå bor jeg i kollektiv i Henningsvær, og jeg gleder meg til å dyrke interessene mine for foto, surfing, turgåing og ski. Mye av det jeg holder på med her er helt nytt for meg, men det er veldig gøy. Man blir ydmyk av å lære nye ting.

Les også:Snart er bygdas eneste pub klar - mangler bare drivere