Onsdag 15.juni kl.16.30 - 18.15 inviterer Vågan kirke/Lofotkatedralen til pølsegrillingsfest på lekeplassen ved Lofotkatedralen (ved Kortvika) med familievennlig hverdagsgudstjeneste i kirken etterpå.

– Alle er hjertelig velkomne. Dette er 4. gangen vi arrangerer Kom & Spis i år. Men første gangen vi har det ute, sier sokneprest Aina Marie Svendsen.

Middagen er for alle typer familier. Om du er en, to, ti eller fire - så er alle velkomne! På de tidligere Kom & Spis i år har det vært mellom 25-34 som har deltatt.

– Dette er et hverdags lavterskel langbord tilbud. Vi har hatt 80 åringer som har syntes det har vært trivelig og spise samme med yngre. Noen har kalt det nydelig kaotisk, forteller Svendsen og smiler.

Det er ikke værforbehold.

– Vi har en plan B. Men jeg sjekket nettopp yr.no. Det var oppløftende. Sol og 14 grader melder de, sier Svendsen fornøyd.

For å kunne beregne maten litt, send en sms til sokneprest Aina Marie Svendsen på mobil 90980372, senest kl.12 dagen før.

Middagen koster kr 20,-pr pers/maks kr. 80,- pr. familie. Barn under 2 år går gratis. Kan betales på Vipps - når du er der, eller en annen gang.

–Vi ønsker at alle skal kunne delta. Skulle økonomi være en hindring, gi beskjed, avslutter Svendsen. Jeg har taushetsplikt.