Velkommen til Vågan kommune, velkommen til Lofoten og velkommen til VM i Skreifiske!

I 30 år har vi vært så heldige å få selveste VM i Skreifiske her i Svolvær. Dette storslåtte arrangementet som drar folk fra fjern og nær hit for å fiske, for å feste eller bare for å nye den fantastiske atmosfæren VM bringer.

I år er arrangementet ekstra spesielt. Et ekte 30-årsjubuleum kombinert med noe helt nytt og spennende rett utenfor Svolvær. I Storvågan, rett utenfor Svolvær, har nemlig Museum Nord akkurat startet byggingen av et stort nasjonalt Skrei-senter, et senter for opplevelser og kunnskap om Lofotfisket og Norges viktigste fisk.

Gjennom 30 år har Vågan Båt og Sjøfiskeforening gjort en formidabel innsats for Lofoten. De har sten for sten bygd opp et nasjonalt arrangement vi kan være stolte av å være en del av. Innbyggere og gjester har mye å takke disse ildsjelene for, og vi kan bare håpe at kommunens innbyggere og næringsliv er med å forme VM i årene som kommer.

Tusen takk til arrangører, sponsorer, frivillige og alle dere som gjør VM fantastisk.

Til slutt vil jeg ønske alle deltakere lykke til i konkurransen. Må deres fiskeopplevelser være artig og inspirerende, og må vi sammen fortsette å bevare og respektere havet for kommende generasjoner.

Skitt Fiske!

Vidar Thom Benjaminsen Ordfører Vågan Kommune