I februar sendte helikopterselskapet Heli-Team AS søknad om å bruke oppstillingsplassen ved Svolvær fergekai som landingsplass for helikoptre under VM i Skreifiske 2024 (15–16. mars). Nordland fylkeskommune har godkjent søknaden.

Det blir flyvninger både fredag og lørdag.

–Vi har satt opp et sightseeing helikopter som vil fly rundt om i svolvær både på fredag og lørdag. I tillegg blir det et helikopter som vil kjøre passasjerer mellom Svolvær og Skrova på lørdagen, forteller Flygesjef i Heli-Team AS, Andreas H. Teigen.

Samme som i fjor

Teigen forklarer at tidligere år har de vanligvis hatt landingsplassen sin på Svinøya, men etter at det ble bygget et leilighetskompleks der, har de måttet flytte den til ferjekaia.

– Vi hadde landingsplass der i fjor også, og det fungerte bra.

Det vil bli satt opp en stand på torget i Svolvær hvor man kan kjøpe billetter, men Teigen forsikrer om at det også vil være muligheter for å kjøpe billetter på fergekaia.

– I år vil også Svolværgeita besøke oss på torget og spasere rundt i byen, sier Teigen og påpeker at selskapet tidligere har investert i et kostyme.

Interesse

Det er allerede lagt inn forespørsler for helikopter turer rundt om i Svovlær.

– Det er flere som ønsker å fly med barna sine. Det er et populært tilbud, spesielt litt tidligere på dagen. Vi håper været blir bra, slik at dette her blir en suksess, avslutter Teigen.