Det var Norske kokkers landsforening som sto for kåringen, som offisielt heter NKL Årets Young Chef 2022.

I juryens begrunnelse, står det blant annet å lese at hun tross sin unge alder, har sett, blitt sett og har opplevd mye.

I et tidligere intervju i Våganavisa, som først sto på trykk i VG, snakket Mymint blant annet om oppveksten hos bestemoren i Thailand, der det ble laget svært mye mat.

– Her ble jeg nysgjerrig på hva som de puttet i gryten for at det skulle lukte og smake så godt. Man bruker jo ekstremt mye krydder der, det er jo annerledes enn i Norge, uttalte hun da.

Denne bakgrunnen blir også trukket frem i juryens begrunnelse for at hun fikk prisen som Årets Young Chef.

«Den unge spiren vokste og ble interessert i mat og historiene bak. Nysgjerrigheten på hvorfor hvilke krydder ble brukt og vedkommende har fått det beste av både sin egen kultur og det norske - man bruker jo ekstremt mye krydder der, det er jo annerledes enn i Norge», står det blant annet å lese.

Det pekes også på at hun i Norge lærte å bake deilige kaker og lage fiskekaker av fisken bestefar fisket.

«Så man kan trygt si at vedkommende har fått oppleve en helt annerledes matkultur etter at vedkommende kom til, men allikevel like interessant»

Hevdet seg i konkurranser

Mymint startet som lærling på Thon Hotel Lofoten i 2017, der har hun fortsatte å jobbe siden hun var ferdig som lærling.

– For oss betyr dette veldig mye og vi blir utrolig kry over alt Mymint har fått til, har Hotelldirektør Erik Tharaldsen tidligere uttalt til Våganavisa.

Mymint har også gjort seg bemerket med flere sterke prestasjoner i løpet av det siste året.

I desember ble hun både kåret til årets nykommer og tok sølv i kokke-VM. Tidligere på høsten tok hun 2. plass under NM i kokkekunst.

Her i Norge lærte vedkommende å bake deilige kaker og lager fiskekaker av fisken bestefar fisket. Så man kan trygt si at vedkommende har fått oppleve en helt annerledes matkultur

NKL ÅRETS YOUNG CHEF 2022

Årets Young Chef er kun 22 år,

fra en liten by med ca 5000 innbyggere.

Tross av ung alder så har vedkommende både sett, blitt sett, erfart myeogopplevd mye.

Da vedkommende var liten så måtte bestemoren løfte henne opp på kjøkkenbenken, slik at årets young chef kunne se hva hun gjorde, trygt plassert med de små tærne på benken og tittet ned mens bestemor laget smaksrik mat.Alle bør få vokse opp i en matkultur hvor mat er en stor glede!

Den unge spiren vokste og ble interessert i mat og historiene bak. Nysgjerrigheten på hvorfor hvilke krydder ble brukt og vedkommende har fått det beste av både sin egen kultur og det norske - man bruker jo ekstremt mye krydder der, det er jo annerledes enn i Norge

Når vedkommende ble 12 år så flyttet familien til Norge – med store kontraster. Her var det ingen mat på gaten. Ingen store matmarkeder hvor man har et enormt utvalg. Et sted hvor du kan gå og peke på den fisken du vil ha, få den sløyet og ta den med hjem direkte. Hvor du har et bugnende urtemarked hvor du kan plukke med deg ferske urter som står på rekker og rad.

Her i Norge lærte vedkommende å bake deilige kaker og lager fiskekaker av fisken bestefar fisket. Så man kan trygt si at vedkommende har fått oppleve en helt annerledes matkultur etter at vedkommende kom til, men allikevel like interessant

Norske Kokkers Landsforening gratulerer Siriyaporn «MYMINT» Rithisirikrerg med prisen ÅRETS YOUNG CHEF