Ungdommen hadde ikke særlig fiskelykke på ukas tidligere båttur med Anne Bro. Heldigvis har Karl Viktor Solhaug vært innom med fersk skrei. Ungdomslos Stig Arne Gundersen inviterer noen av ungdommene til å filitere. På menyen senere i ettermiddag er det nemlig skreimølje på menyen.

− Intensjonen til denne stillinga er å lage ferie- og fritidstilbud for ungdommen. Det gjelder både i hverdagen, høst- vinter- og sommerferien. Det er naturlig at vi skal lage et spekk av aktiviteter, forteller en engasjert Markus Wegge.

Han har vært ansatt som ungdomsarbeider i Vågan kommune siden august, og fra 1. mars har han fått Berit Auran Benjaminsen med som miljøarbeider. Benjaminsen har hatt en spennende første uke på jobb med å hoppe rett inn i programmet for vinterferien.

− Vi har fått mye positive tilbakemeldinger. Når vi først bor i Lofoten har vær og føre mye betydning, så det har vært endringer i programmet da vi ønsker mye aktivitet utendørs. Det har blant annet med pandemien å gjøre, selv om ungdommen er fritatt én-metersregelen så tenker vi det er like greit å gjøre det koronavennlig, sier Wegge.

Markus Wegge mener det er er viktig at man som kommune kan tilby aktiviserende tilbud for ungdom. Foto: Aliese Isungset Agbota

STOR SUKSESS MED VARIERT PROGRAM

Mandag ble det stamp, badstue, pizza og film på Skårungen. Tirsdag var de på havet med Anne Bro, og onsdag var de i Kongstinden, hvor ungdommen fikk herje med slalom, snowboard, aking og bålfyring.

− Det ble akkurat den galskapen jeg håpet på, det var helt topp, ler Wegge.

«Fengselsheng» er altså på torsdagens agenda.

− Det gjorde vi i høstferien også, og det var stor suksess. Vi ser at det har stor betydning at ungdommen har en plass å møtes og få utfolde seg, sier Wegge, som anslår at det blir godt oppmøte i Kabelvåg utover ettermiddagen, hvor både skreimølje og klubb med DJ er på programmet.

− Særlig klubben som vi også pleier å ha på Arbeidern regelmessig er en stor suksess. DJ «Figue Durden» er flink å kjøre mye interaksjon med ungdommen, og det er veldig populært, sier Wegge.

Fredag tar de programmet ut til Unstad for å surfe, og dette merket Wegge slo godt an - det ble fullt opp med påmeldte svært fort.

− Vi håper å få muligheten til å gjenta det så flere får prøvd det ut, sier Wegge.

Berit Auran Benjaminsen begynte i sin stilling som miljøarbeider 1. mars, og hoppet rett inn i gjennomføring av vinterferiens aktiviteter. Foto: Trine Sivertsen

ALL UNGDOM FORTJENER EI GOD UNGDOMSTID

Om dagen letes det etter en fast plass som samlingspunkt for ungdommen og arrangementene kommunen tilbyr. Fengselet er ett av stedene til vurdering, og selv om det er litt lite for dagens bruk, har det mange fordeler med seg.

− Fengselet er en utrolig kul plass, med både hobbyverksted, steder å henge og spille brettspill og skate.

− Det gir mening at kommunen skal ha et godt, stabilt tilbud for ungdom. Det har vært ikke-fungerende i over ti år, så det er på høy tid at vi har fått etablert disse tilbudene. Jeg har en sterk følelse på at det er bra og svært hensiktsmessig for trivsel at ungdommen. Vi ser takknemligheten og den gode stemningen det skaper, sier Wegge.

− All ungdom fortjener ei god ungdomstid! Vi bør gjøre ungdommen stolte av oppveksten sin her i Vågan, at når de blir eldre kan de se tilbake på en kul oppvekst, at det var ei bra tid. Kommuner bør prioritere dette, og nå er Vågan på god vei med å ha opprettet disse tilbudene.

På tross av dårlig fiskelykke fikk ungdommen fersk skrei fra Karl Viktor Solhaug så de kunne tilberede skreimølje sammen - noe som falt i svært god smak. Foto: Ung i Vågan