I den påfølgende tiden har frivillige og engasjerte innbyggere mobilisert seg for å lete etter den savnede hunden.

Dessverre har innsatsen så langt ikke ført til at Lilja er funnet, og nå retter hundeier Oda Ryan Drechsler en bønn til offentligheten om å ta kontakt dersom de ser Lilja.

– Jeg oppfordrer folk til å ta henne med seg, og hvis det ikke går så ta et bilde av henne, og ring meg umiddelbart. Ikke send SMS eller skriv på Facebook, ring meg heller, sier Drechsler til Våganavisa.

Meldt inn flere observasjoner

Drechsler tok til Facebook-gruppen «Oppslagstavla Svolvær» den første dagen av det nye året, for å dele den triste nyheten om Liljas forsvinning og ba om hjelp fra lokalsamfunnet.

I innlegget oppfordret hun folk til å ta henne med inn hvis de så henne, spesielt på grunn av det kalde været.

Siden den gang har det vært flere mulige observasjoner av valpen Lilja. Hun beskrives som en hvit Chinese crested Powder Puff.

Første nyttårsdagen ble en hvit løshund sett ved Svolvær skole klokken 08:00. Senere samme dag ble det rapportert om en lignende observasjon ved den gamle brannstasjonen, og ved Osan rundt klokken ett på ettermiddagen andre nyttårsdag. I går, mandag, ble en det gjort mulige observasjoner av den savnede hunden på Eide rundt klokken 21:00.

Drechsler forteller at flere personer har meldt om å ha sett en hvit løshund, og at flere ved første øyekast har trudd at dette var en katt.

Organiserer nytt søk

Drechsler uttrykker bekymring for Liljas nåværende plassering og oppfordret folk til å legge ut mat, vann og åpne skur eller garasjer slik at Lilja kan finne et trygt sted. Hun oppfordrer også til å sjekke alle tilgjengelige steder som kan være åpne.

– Del gjerne informasjon videre til Facebook-grupper utenfor byen, slik at vi kan øke sjansen for å finne Lilja, sier Drechsler og legger til.

– Jeg skal organisere et nytt søk i dag. Dersom noen ønsker å være med, ta gjerne kontakt med meg på telefon, Facebook eller melde deg inn i Facebook-gruppen «Hjelp oss å få Lilja hjem».

Hun informerer videre at hun nå er på jakt etter folk som har termisk kikkert, viltkamera, drone og sporhund. Eller andre ting som kan bidra med å få Lilja trygt hjem.

Handle raskt

Hundeeieren uttrykte takknemlighet overfor alle som har deltatt i søk og de som har meldt inn tips.

Hun legger vekt på at meldinger om observasjoner ofte har kommet lang tid etter at hunden ble sett, og oppfordrer derfor folk til å handle raskt dersom noen ser en løshund.

Dersom noen har informasjon om Liljas plassering eller ser hunden, kan eier nås på telefonnummeret 468 85 468.