Ifølge yr er det «bare» sendt ut to gule farevarsler i Lofoten tirsdag, for flomfare og for kuling. Det betyr dog ikke at kjøre og veiforholdene vil endre seg i særlig grad.

– Det kommer til å fortsette å regne mesteparten av tirsdagen. Det blir dessverre ikke så mye bedring når det gjelder kjøreforhold og ellers på veiene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen.

Hun sier at temperaturene vil legge seg på rundt tre- fire plussgrader, og kanskje litt mer.

– Det betyr at temperaturen fortsatt ikke vil være så høy at det fører til voldsom smelting, understreker hun.

Da Våganavisa tar kontakt med vegtrafikksentralen mandag kveld, får vi vite at det har vært en travel dag for vegvesenet. Både i Nord-Norge for øvrig og i Lofoten.

– Absolutt alle entreprenørene våre er ute i døgnbemmannet tjeneste. Det skjer ikke hver dag, sier han.

Det har vært mye vann langs veiene i Svolvær mandag. Foto: Vidar Eliassen

Ifølge Åkvik har det vært mange utforkjøringer og generelt store utfordringer med glatt vegbane. Det har også vært en del klager hyppig strøing langs veiene har vært fånyttes flere steder.

– Mange har klaget på det. Årsaken er en god blanding av regn, vind og vann som gjør at sanden renner bort.

Åvik sitter også på prognoser som tilsier at det blir krevende forhold også tirsdag. Han er derimot ikke så defensiv at han ber folk om å la bilen stå eller holde seg unna enkelte steder

– Så ille er det ikke. Det handler om å sko seg etter forholdene og tilpasse farten. Vi bor tross alt i Nord-Norge, slår han fast.

Fra og med onsdag melder Meteorologisk institutt et aldri så lite værskifte igjen.

– Temperaturen går ned i løpet av kvelden onsdag, til rundt null grader. Da blir det nordavind og bygevær, slår Ingrid Bentsen fast.

Fra og med torsdag formiddag er det meldt snøbyger.