– Da har det skjedd – det som jeg lenge hadde ventet på, innledes innlegget til Glad Jacobsen.

– Brua over Straumen i Svolværvannet har i de siste årene blitt dårligere og dårligere. Det som alltid har vært en liten «navlestreng» i Svolværmarka, ville ingen ta ansvar for å vedlikeholde. Her har sportsfiskere, barnefamilier, løpeglade mennesker, seniorturgåere, hundeeiere, triathlonutøvere, mosjonister, skigåere – ja folk i alle aldre og med forskjellig utgangspunkt og forutsetninger og for ikke å glemme Lofotkrafts folk og ikke minst Linjebyggere (!)– benyttet den stadig mer dinglende brua. Mens brua har blitt dårligere og dårligere har alle toet sine hender og uttrykt liten vilje til vedlikehold.

– Onsdag tok stormen brua og Vågan Kommune ved kommunalråd var straks på pletten og signaliserte at dette var ikke kommunens ansvar.

– Her har frivillige kloppere i Kabelvåg og Svolvær stått på for å gjøre marka mer brukervennlig og tilgjengelig. I tillegg til har kommunen fått to flotte hytter på fjellet som er tilgjengelig for allmenheten. Prosjektene har kostet flere millioner kroner og jeg tror ikke kommunen har bidratt med så mye som ei krone til disse prosjektene. Og når «navlestrengen» i Svolværmarka ryker burde de heller signalisere en mer løsningsorientert holdning enn å proklamere at dette er ikke vårt ansvar.

– Etter all dugnad som er lagt ned i marka i tillegg til de millioner som er gått med, formoder jeg at en eller annen innenfor rådhusets vegger tar initiativ til å samle de bedrifter, lag og personer som kan finne ei løsning på broproblematikken over Straumen i Svolværvannet. Alle snakker om «Folkehelse-perspektivet» - markas lokale dugnadsfolk har vært med på å gi ordet innhold. Nå trenger vi drahjelp for at Svolværmarka fortsatt skal være et attraktivt turområde for små barneføtter og helt opp til oss pensjonister.

– Dugnadsånden har vært og vil helt sikkert fortsatt være tilstede, men nå må noen ta tak slik at vi i fellesskap kan finne en løsning. Den største faren nå er at vi blir sittende å vente på hver vår side av Straumen, skriver Knut Glad Jacobsen.

Til Våganavisa sier Glad Jacobsen at han mener det nå er tre parter som kan gå inn og gjøre noe med brua. – Det er enten kommunen, Lofotkraft eller jeger og fiskerforeningen. Men det er viktig at noen tar tak nå, mener han.