Regjeringen har vedtatt en økt satsing for å styrke flyrutetilbudet i distriktene. Fra og med 1. april 2024 vil prisene på en rekke flyruter i distriktene reduseres med opptil 50 prosent.

– De regionale flyrutene er en viktig del av samferdselstilbudet i distriktene. Derfor har regjeringen vedtatt å styrke rutetilbudet og redusere billettprisene i de kommende FOT-utlysningene med avtaleoppstart i 2024, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at dette vil gjøre det lettere og billigere å reise langs kysten.

– Lavere priser vil bedre hverdagen for mange på Vestlandet og i Nord-Norge, sier Vedum.

FOT-ruter er ruter hvor staten kjøper flyrutetjenester for å sikre et godt flytilbud over hele landet der markedet alene ikke gir et tilfredsstillende tilbud.

– En gledens dag

Ordfører Frank Johnsen (Sp) syns dette er helt fantastiske nyheter.

– Dette er en gledens dag for oss som bruker mye fly. Det er en gledens dag for hele Lofoten, fastslår han og legger til.

– Vi fikk ikke lovnader på flyruten Lofoten-Tromsø, men dette var det eneste vi ikke fikk lovnader om.

Vågan ordføreren er svært fronøyd med at kortbanenettet til og fra Lofoten vil bli bedre med økt setekapasitet og halverte priser.

Frank Johnsen var på plass på Samferdselsdepartementet onsdag sammen med ordfører i Røst kommune, Elisabeth Mikalsen og ordfører i Vestvågøy kommune, Anne Sand.

– Vi er i Oslo for å delta på KS møte, men det ble lagt inn to ekstra møter under besøket. I går hadde vi møte på Stortinget om energi sitasjonen og i dag hadde vi møte med statssekretær Bent Joacim Bentzen om FOT-rutene, forteller han til Våganavisa.