– Kjære, kjære pappa. Da var du kommet til veis ende, etter en tids alvorlig sykdom. Du fikk lov til å dø på det eneste stedet du kunne tenke deg. Hjemme i stua på Røst, omgitt av dine aller nærmeste. Du døde i mammas favn. I august feiret dere 51 års bryllupsdag, skriver hans sønn Rune Kristian Ellingsen på Facebook.

Avisa Lofoten har vært i kontakt med de pårørende som er innforstått med omtalen av dødsfallet. Ellingsen døde tirsdag kveld 21. november.

Ellingsen var ordfører på Røst i 1988 til 1999 og fra 2007 til 2011. Han var statssekretær for partiet Venstre i Samferdselsdepartementet fra 2001 til 2005. Ellingsen var også lærer.

Hadde lite smerter

Ellingsen sovnet stille inn og hadde hatt lite smerter til tross for den alvorlige sykdommen, ifølge familien. I innlegget legges det vekt på blant annet at Ellingsen var fra enkle, men gode kår, og klarte aldri å slutte å glede seg over de små ting. Helt til det siste var han opptatt av alt som foregikk rundt seg, både politikk, potetopptaking og julen som han gledet seg til.

– Nå er det altså over. Vi, dine nærmeste, sitter tilbake og prøver å ta inn over oss at du er borte.

Familien ber om ro i tiden de går inn i.

Takker for støtten

Også hans sønn Bjarne Ellingsen har skrevet et minneord der han omtaler faren som en av den moderne tids høvedsmenn.

– Tusen takk til alle som har bidratt i tiden han har vært syk. Det har gitt både glede og trygghet, skriver han.

– Og mamma som har gitt oss muligheten til at pappa kunne få være hjemme helt til siste åndedrag. Du er en kjempe.