Det betyr at dersom du har en Google-konto som sjelden er i bruk, er det store muligheter for at den snart forsvinner for godt.

Ifølge nyhetskanalen CNN er det altså 1. desember som er utløpsdatoen for kontoer som har vært såkalt inaktive i to år eller mer. Meldingen om tiltaket er derimot ikke ny og ble offentliggjort allerede i mai i år.

Dersom du har en Google-konto som du ikke har brukt på lang tid, må du logge deg inn innen fredag. Eller så kan det altså være for sent.

Den massive slettejobben som techselskapet nå går i gang med, berører ikke bare Gmail, men også innhold man har på Google Drive, Docs og andre Google-tjenester.

Sikkerhetsrisiko

Selv sier selskapet at slettingen er nødvendig på grunn av sikkerhetsrisiko. Kontoer som ikke blir brukt over et lengre tidsrom, har større risiko for å bli hacket.

Slike kontoer har ofte utdaterte og gamle passord. I tilelgg manger de ofte såkalt tofaktorverifisering. For har man ikke det, er det atskillig enklere for kyndige hackere å ta kontroll over kontoer.

En gang annet hvert år

Ifølge selskapet er det ikke så vanskelig å sørge for at en Google-konto kontinuerlig er aktiv. Du trenger bare logge deg inn minst en gang hver andre ord. Det burde være overkommelig for de aller fleste.

Google presiserer dog at kontoer som er opprettet av skoler, organisasjoner og andre foretak, ikke blir rammet av den massive slettingen.