17 av de kansellerte avgangene er hos Norwegian. Det er samme antall som flyselskapet varslet om tirsdag.

– Passasjerene må møte som normalt dersom de ikke har fått beskjed om annet, sier presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, til NTB.

Fra Oslo er foreløpig følgende ruter tur/retur kansellert: Oslo – København, Oslo – Trondheim, Oslo – Harstad/Evenes, Oslo – Roma, Oslo – Molde og Oslo – Budapest. I tillegg kommer en enkelttur til Bergen. Fra Bergen er tur/retur til London og København kansellert.

I tillegg varsler selskapet om 12 nye kanselleringer for torsdag. Det gjelder tur retur fra Oslo til København, London, Mallorca, Krakow, Stockholm og London.

– Møt som normalt

De resterende elleve kanselleringene er hos Widerøe. Onsdag morgen fortalte Catarina Solli, pressesjef i Widerøe, at de hadde sju kanselleringer som en indirekte eller direkte konsekvens av streiken.

– Det er en rute fra Tromsø via Alta og Vadsø til Kirkenes. Også har vi et fly med tekniske problemer i Tromsø. Det medfører at maskinen som skal gå fra Tromsø til Trondheim og fra Trondheim til Torp, blir kansellert, sier Solli.

I tillegg er det et fly som skulle en runde fra Torp til Stavanger og fra Stavanger til Bergen som er kansellert. Også Widerøe ber passasjerene om å møte som normalt dersom man ikke har hørt noe annet fra flyselskapet.

Ved 11.30-tiden var det fire nye kanselleringer. Dette gjelder tur retur Bodø – Trondheim og Bergen – Stavanger – Bergen.

Mange har tatt kontakt

Hun sier mange har tatt kontakt og er bekymret for de kommende dagene og neste uke.

– Til dem må jeg si at med mindre du har hørt fra oss, går din avgang som planlagt.

SAS har Ingen avganger som er berørt av flyteknikerstreiken.

– Alle møter opp som normalt, og dersom det skjer noe unormalt, så hører passasjerene direkte fra oss, sier selskapets norske pressesjef Tonje Sund til NTB.