– Det er veldig stas og veldig gøy, sier hotellsjef Alexandra Anker.

Mye av æren går til Nyvågar sin egen kjøkkensjef André Gåsemyr, som i fire år har jobbet for å utvikle kjøkkenet til å bli et av de beste i Lofoten.

– Han utfordrer seg selv hele tiden og prøver nye ting. Det er kjekt at alt det harde arbeidet blir verdsatt med pris fra Classic Norway hotels, sier Anker.

Bedriften satser hardt på lokal nordisk cousine og jobber aktivt med bærekraft gjennom kortreist og ureist mat.

Kjøkkensjefen bruker bifangst fra lokale fiskere, plukker tang og tare fra havet, og forvandler alt han finner til fantastiske smaksopplevelser.

Målbevisst

Nyvågar har bevisst jobbet mot å kunne kapre den gjeve prisen. I fjor var det noen andre som stakk av med kåringen, dermed har de stått på ekstra hardt for å kunne vinne den i år.

– André opererer på en utrolig bra måte på kjøkkenet og det er deilig at dette har gitt resultater.

– Er dette en motivasjon til å stå på videre?

– André elsker å lage mat, så han trenger ikke en pris som motivasjon til å lage fantastisk mat. Likevel så hjelper det på. Det betyr veldig mye å få et bevis på at det blir gjort en god jobb, svarer Anker.

Flere spennede prosjekter

Bedriften er fast bestemt på å utvikle seg videre og har flere spennede prosjekter på gang. Blant annet arbeider de med å få på plass et fiskemottak hvor de kan motta fisk rett fra fiskerne på kaia.

– Her er alle godkjennelser gått igjennom, så nå venter vi bare på at båtene skal komme på plass.

I tillegg arbeider de med et samarbeid med Polarhagen om å få opp en kjøkkenhage.

– Det er veldig gøy å samarbeide med andre bedrifter i Lofoten som også fokuserer mye på bærekraft. Vi jobber også mye med akevittloftet vårt som er den tredje største akevittsamlingen i verden.