– Appen Reis har alle de samme billettypene som Billett Nordland. I tillegg kan du kjøpe 24-timers-, 3-dagers- og 7-dagersbilletter i den nye appen. Og det er mye lettere å ha kun én app å forholde seg til når man reiser med buss, sier faggruppeleder for salg og markedsutvikling i Nordland fylkeskommune, Marthe Andersen i en pressemelding.

Andersen mener billettkjøp gjennom appen er det enkleste og mest smidige, både for de reisende og for sjåførene. Men om du ikke ønsker å bruke appen Reis, kan du fortsatt betale på andre måter, for eksempel hos sjåføren.

– Last ned appen Reis. Her kan du legge inn kort som betaling – eller du kan betale med Vipps. Her kan man også enkelt gjenta tidligere kjøp, oppfordrer Andersen.

Det er derimot en betalingsmåte, mobilkonto, som ikke er mulig å benytte i den nye appen. Har du gjenstående saldo igjen kan disse benyttes frem til nyttår. Alternativt refunderes gjenstående sum til de reisende.

– Det jobbes med en alternativ løsning til mobilkonto i Reis-appen. Denne er planlagt lansert i 2024. I mellomtiden kan nettbutikken benyttes for store deler av Nordland. I nettbutikken kan du kjøpe blant annet periodebillett for 30 dager, sier Andersen.