Leder for innbyggerforeninga, Sølvi Stemland Sameien, bekrefter at fyrverkeri er bestilt og at det blir oppskyting. Men det er veldig lite penger som er samlet inn.

– Vi har bare fått inn 1500 kroner, og fyrverkeriet koster 40.000. Folk pleier som regel å gi penger på nyttårsaften, men det er litt skummelt, sier Sølvi.

Fyrverkeriet er bestilt med penger innbyggerfreninga allerede har på bok, men de må likevel samle inn sånn at de har penger til neste år.

– Hvis ikke folk betaler inn til fyrverkeri i år, så har vi ikke til neste år. Vi tør ikke bestille inn fyrverkeri hvis vi ikke har penger, sier hun.

Tradisjonell oppskyting

Fyrverkeriet blir skutt opp av Stefan Vian, som vanlig fra Kuba. Folket i Svolvær vil da kunne se fyrverkeriet fra torget klokken 19.

– Jeg synes det er et fint tiltak. Det er fint for både ungdom, voksne og barn å se på. I tillegg er det trygt og godt, sier Sølvi.

– Haster det å få inn penger?

– Det er klart det haster. Vi må vite at vi har det, ellers blir det ikke noe til neste år. Folk har vært veldig fornøyd tidligere og har vært flinke til å gi penger til det, avslutter hun.

Penger til fyrverkeri kan du sende på Vipps til 81818.