Politiet i Nordland skriver på X at en polititjenestemann hoppet i havet for å sjekke om bilen var tom.

– Politiet fikk inn en melding om en bil i havet i Marinepollen. Politi brann og redningsskøyta rykket ut til stedet. En polititjenestemann hoppet på havet og sjekket at bilen var tom. Dette ble etter hvert dobbel sjekket av dykker fra redningsskøyta, skriver politiet.

Videre forteller politiet at de har vært i kontakt med eier og at etterforskning har startet.

Operasjonssentralen bekrefter at det var en polititjenestemann som dykket ned for å se om det var noen i bilen.

– Han gjorde et grovt søk rundt og i bilen uten å se noe. Redningsskøyta klarerte 100% at det ikke var noen i bilen, sier politiet til Våganavisa.

Biltyveri

Etter å ha fått kontakt med bileier fikk politiet et større bilde av saken. Bileier hadde parkert bilen et annet sted og har ikke lånt den bort.

– Det er underordnet mistanke om biltyveri. Det er skrensespor på kaia. Det ser ikke ut som noen har kjørt den på havet med vilje. Det er bruk av bil som har gått galt, tenker vi så langt.

Politiet har ikke mistanke om at det er noen som er omkommet i saken.

– Vi har ikke fått melding om noen som er savnet. Vi tror det er et trafikkuhell, hvor den som var i bilen har kommet seg på land. Vi har ikke startet søk i havet. Det er ingen grunn til å tro at vedkommende i bilen har drevet vekk. Det går an å gå på land.