Det melder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen kl. 23:03 tirsdag.

– Personen er funnet på Vedøya rett sørøst av Melbu. Etter det jeg vet var han på en holme eller et skjær. Han var i relativt god form og er fløyet inn til Stokmarknes for sjekk. Han var litt nedkjølt, som sagt etter forholdene i relativt god form.

– Vet du hva som har skjedd?

– Nei, det vet jeg ikke, fastslår Delbekk.

Sea king lander ved Stokmarknes sykehus. Foto: Cathrine Kaspersen

«Deltok» i søket

Bjørn Eilertsen var med ferga fra Fiskebøl til Melbu i kveld. Underveis på turen kom en av matrosene om bord og spurte passasjerene om vi kunne være med å lete etter en person på havet, forteller han til VOL tirsdag kveld.

– De dempet først lysene inne i ferga, tente lyskasterne og ba oss se ut av vinduene. Det var veldig vanskelig da det var mørkt. Jeg tok en tur ut på dekk for å forsøke å se bedre, men mørket og være gjorde det vanskelig. Vi får bare håpe at letemannskapene finner vedkommende, forteller Eilertsen.

TIDLIGERE:

Ulf Slettan ved Politiets operasjonssentral bekrefter overfor VOL kl. 21:30 at de deltar i et søk etter en person ved Melbu.

– Pårørende har tatt kontakt og er bekymret over en person som ikke har dukket opp. Frykten går i at vedkommende kan være på havet, opplyser Slettan.

Han henviser til Hovedredningssentralen, som koordinerer operasjonen, for ytterligere uttalelser.

– Vi fikk inn en melding om en savnet person på havet og vi er nå på søk etter vedkommende. Vi har satt inn så mange resurser vi kan på sjø, luft og land, er Hovedredningssentralens korte status.