Ett av spørsmålene avisen har stilt fylkeslederne, er om Solberg kan stille som statsministerkandidat ved neste valg etter avsløringene om at ektemannen Sindre Finnes har drevet med omfattende aksjehandel samtidig som hun var statsminister.

Høyres sentralstyre konkluderte fredag med full tillit til Solberg.

Fylkesleder i Nordland Høyre, Eivind Holst, sier til Aftenposten at hans tillitt til Solberg foreløpig er «upåvirket».

Han sier også at det foreløpig er for tidlig å si om han kan stille seg bak at Høyre igjen går til valg der Solberg er statsministerkandidat i 2025. Holst sier at Solberg har hans fulle tillitt slik saken står nå.

– Saken vokser, og blir stadig vekk belyst fra pressen med nye vinklinger. Så får vi se, sier han til avisen og legger til at hvem som er Høyres statsministerkandidat avgjøres på landsmøtet.

På spørsmål om han tar forbehold som følge av at saken pågår, svarer han nei, og understreker at den nettopp har blitt kjent.

Holst poengterer videre at «vi må avvente og se før man begynner å snakke om sånne ting».

Ole Henrik Hjartøy fra Bodø er medlem i Høyres valgkomite. Han sier til Aftenposten at alle han har snakket med synes saken er kjempelei på alle mulige måter.

På spørsmål om Solberg kan stille som statsministerkandidat i 2025, svarer Hjartøy at han har sine personlige tanker, men ikke har noen kommentar utover det.