– Endringen vil gi den operative uniformen et nytt uttrykk, sier Elisabeth Stø Flatla, seksjonsleder i Politiets Fellestjenester (PFT), til politiet.no.

Politiuniformen er fortsatt lett gjenkjennelig med den nye funksjonelle arbeidsskjorta. Samme profilering og merking – og enda mer praktisk.

Den nye arbeidsskjorta er utviklet spesielt for politiets operative tjeneste – og skiller seg fra den eksisterende lyseblå skjorta i farge og kvalitet.

Fargen på den nye arbeidsskjorta – sort med blåskjær - harmonerer med den øvrige operative uniformen. Skjorta er produsert i et fleksibelt og holdbart tekstil som er spesielt utviklet for det norske politiet.

Stø Flatla forteller at flere land allerede har tatt i bruk tilsvarende skjorter i sin polititjeneste, blant annet Sverige og Island. Forsvaret har også brukt en liknende skjorte i en årrekke. - Både tekstil og funksjon gir bedre arbeidshverdager for de operative.

De velkjente lyseblå skjortene vil fortsatt være i bruk i politiets administrative funksjoner. Av budsjettmessige årsaker vil det også være en overgangsfase med bruk av ulike skjorter.