– Det er alltid spennende med «nybrottsarbeid». Så vidt vi vet har et slikt prosjekt aldri vært gjennomført før, sier seniorrådgiver i NESO, Remi Hanssen i en pressemelding.

NESO skal gjennom et ti ukers langt opplæringsprogram gi opplæring og kvalifisere inntil 15 personer fra Nordland til å arbeide på byggeplass.

Opplæringen skal ikke gi kostnader hverken for praksisbedriftene eller deltakere. Etter endt praksis kan bedriften gi tilbud om ansettelse til deltakerne. Opplæringen vil gjennomføres samlingsbasert, og i bedriften kandidaten skal ha praksis i.

Flere ut i jobb

NAV Nordland mener samarbeid med næringslivet er en viktig nøkkel for å få flere inn i opplæring og ut i jobb.

– Vi ønsker å sette i gang et hjelpearbeiderkurs hvor målet er å bidra til at deltakerne får jobb i en bransje som har et stort behov for arbeidskraft. Vi håper også at kurset kan være en inngang til videre kvalifiseringsløp, til eksempelvis fagbrev innen bygg- og anleggsbransjen, sier Christin Kristiansen og Turid Bakkerud, som er opplæringskoordinatorer ved NAV Nordland.

– Vi gleder oss til å samarbeide med NESO. Vi tror at deres erfaring, kompetanse og nettverk av bedrifter gir innbyggere i hele fylket en unik mulighet i en spennende bransje, legger de til.

Stort behov

Den teoretiske delen av opplæringen vil inneholde nødvendige kurs, samt bransjespesifikk undervisning.

Dette vil skje i Svolvær hvor tilreisende deltakere vil bli innlosjert på hotell. Den praktiske delen av opplæringen blir gjennomført hos en byggentreprenør på- eller nær hjemplassen til deltakerne.

Målet for oppstart på utdanningstilbudet er satt til i midten av september.

– Vi håper selvsagt at dette utdanningsløpet vil være interessant både for mange potensielle arbeidstakere og arbeidsgivere, konkluderer Hanssen.