Politiet ble tilkalt til stedet for å bistå helsevesenet. Patruljen var framme rundt klokka 1.40 natt til fredag.

På stedet har det oppstått en situasjon, som har ført til at politiet har avfyrt skudd mot mannen som på det tidspunktet førte en hjullaster, opplyser Troms politidistrikt fredag.

– Det er liten tvil om at det har vært en dramatisk hendelse og at våre mannskaper har opplevd det som en livstruende situasjon. Nå er det Spesialenheten som rutinemessig skal etterforske saken, og vi kommer per nå ikke til å kommentere hendelsesforløpet nærmere, sier politimester Astrid Nilsen.

Politifolkene som var på stedet, ble ikke skadd.

Fryst åsted

Politimesteren sier til NTB at de har fryst åstedet til Spesialenheten ankommer.

– Det som er viktig for oss nå, er å følge rutinene og instruksene vi har, og ivareta personellet vårt som har vært på stedet, slik at de får en god oppfølging fra oss som arbeidsgiver, sier politimesteren.

Spesialenheten for politisaker skriver i en pressemelding at de etterforsker saken og at Kripos vil bistå dem med åstedsundersøkelser.

– Etterforskningen rettes inn mot å avklare hendelsesforløpet og nærmere omstendigheter rundt politiets tjenesteoppdrag, skriver Spesialenheten.

Kan ikke si noe om foranledningen

Nilsen kan på det nåværende tidspunkt ikke si noe om hva som førte til at det ble avfyrt skudd, annet enn at det vil være noe som Spesialenheten skal etterforske.

Politimesteren kan heller ikke si noe om den døde er en person politiet kjente til fra før.

– I hvert fall ikke på dette tidspunktet, sier hun.

Innsatsleder i Troms politidistrikt, Sander Kittelsen, sier til avisa Nordlys at den mannen satt i hjullasteren da han ble skutt. Utover dette ønsker ikke Kittelsen å beskrive hendelsesforløpet.

Bilder fra stedet viser rundt 15 kulehull i ruta på hjullasteren

Ikke suspendert

De to politibetjentene som var på stedet, er fritatt for tjeneste og blir ivaretatt av arbeidsgiveren. Til Nordlys opplyser politimester Nilsen at det ikke er grunnlag for å suspendere de to.

– På nåværende tidspunkt og med informasjonen vi har er det ikke grunnlag for suspendering. Pårørende i saken er varslet og vil bli fulgt opp gjennom pårørendekontakt, sier hun.

Ifølge TV 2 ble justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl orienter om hendelsen kort tid etter at den skjedde – og hun holdes løpende orientert. Mehl understreker at det Spesialenheten og Riksadvokaten som har ansvar for saken.

– Det er alltid trist når noen mister livet. Denne saken vil etterforskes, og jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, sier justisministeren.