(VG): Helle Kristiansen og Tore Marthinussen var på vei hjem fra ferie da de skulle prøve fiskelykken i et vann ved Bjørnfjell utenfor Narvik.

De fikk øye på noe liggende i vannkanten, pakket inn i en søppelsekk. Paret ble nysgjerrige og halte gjenstanden inn på land.

Rundt søppelsekken var det festet et bånd. Dette var igjen festet til en avlang stein.

– Jeg begynte å spjære opp søppelsekken med kniven min. Da sa jeg til kona mi at jeg hadde en mistanke om hva dette var, sier Marthinussen.

Så fikk de øye på det oransje gitteret og kjente en ubehagelig lukt. Først trodde de det var en hund som lå der inne.

– Jeg så øynene på det døde dyret, sier Kristiansen, som sier opplevelsen fremdeles sitter i kroppen.

Marthinussen sier de ikke orket å se nærmere inn i buret. De har selv katter, og syntes det var sterk kost.

– Vi ble sjokkert. Det var likevel bra det var vi som fant det, og ikke noen barn, sier Kristiansen.

De ringte først politiet, deretter dyrebeskyttelsen i Harstad.

Politiet kunne bekrefte at det var en død voksenkatt i buret. Den skal ikke ha ligget lenge, da pelsen fremdeles var intakt.

– Det er så forferdelig at noen er i stand til å gjøre noe sånt mot et dyr. Det er så bestialsk og ondskapsfullt, sier Kristiansen.

Dyrebeskyttelsen i Harstad la siden ut bildene som paret tok på sin egen Facebook-side. De etterlyser tips i saken.

– Vi ser mange ting som ikke er bra mot dyr, men akkurat dette å finne en katt som er dumpet og druknet ... en voksen katt plassert i et bur med søppelsekk rundt, festet i en stor og tung stein. Det er jo planlagt. Jeg har ikke vært borti dette i min tid, sier styreleder Rita Øien.

Ettersom buret bare lå delvis under vann, frykter hun at katten har lidd en sakte død.

– Hva slags menneske som gjør sånt, kan jeg ikke si. Det er i hvert fall ikke den rette måten å gjøre det på. Det er bestialsk og inhumant. På toppen av alt er det et alvorlig brudd på dyrevelferdsloven.

Politiet har få spor å jobbe etter. Det sier politibetjent ved dyrevelferdskriminalitet hos politiet i Nordland, Stine Marie Brox Gundersen til Fremover.

Avisen får bekreftet at politiet har opprettet sak.

– Vi ber om at de som eventuelt har sett noe i perioden juni til juli, eller kjenner til denne saken om å kontakte politiet, sier Brox Gundersen til avisen.

Grove brudd på dyrevelferdsloven straffes med fengsel inntil tre år.