Følgende sto i nominasjonen:

«Hei, mener ambulansestasjonen i Vågan å kvinnene og mannan der fortjener en julestjerne, de kjører deg dit du skal trykt og sikkert, man føler at en er i trygg hele turen til de overleverer deg på mottaket, sykehuset.»

Dermed fikk Ambulansestasjonen i Vågan sin velfortjente julestjerne. Assisterende områdeleder, Bjørnar Pedersen, er veldig fornøyd.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at man blir nominert til sånne ting og får en oppmerksomhet. Jeg har snakket litt med de ansatte i Vågan og her på Gravdal, og det er noe alle synes er veldig trivelig. En veldig fin gest, sier han.

– Håper vi gjør en god jobb

Ambulansestasjonen er ikke uvant med å få blomster, men da er det i all hovedsak enkeltpersoner som står bak det.

– Jeg håper og tror vi gjør en god jobb, som de vi hjelper setter pris på. At man blir nominert er et bevis på det. Dette er enda en bekreftelse på at brukerne våre setter pris på oss og at de blir ivaretatt, sier Pedersen.

Travelt år

Det er et drøyt år siden ambulansestasjonen i Vågan flyttet inn i nye lokaler. Pedersen sier staben er veldig fornøyd, men merker samtidig større arbeidsmengde.

– Det er litt økende det siste året. Det er sikkert en konsekvens av at ting har normalisert seg, etter at det var en nedgang under pandemien, sier han og legger til:

– Vi merker også det samme som andre i helsevesenet og andre steder, at det er vanskelig med rekruttering. Det skjedde noe under pandemien som gjorde at ting endret seg. Vi har slitt litt med nok personell, men vi har fått det til å gå rundt likevel.

Blir stående på oppholdsrommet

– Hva er planen med julestjerna?

– Den skal vi ha på oppholdsrommet og godt synlig for alle. Det er en bekreftelse på at vi gjør de rette tingene, og det er vi veldig glad for, avslutter Bjørnar Pedersen.