− Hele aksjonen har generelt sett gått over alle forventninger for min del og det varmer hjertet mitt å se at så mange bidrar under en så utrolig viktig sak som dette, forteller en lykkelig aksjonssjef, Kathrina Sivertsen.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. På Aust-Lofoten videregående skole er det en mangeårig tradisjon for russen å delta på aksjonen.

Pengene som samles inn under årets Krafttak mot kreft går til forskning på kreftformer som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende. I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft, bukspyttkjertelkreft, hjernekreft og spiserørskreft er blant disse. Under to av ti overlever disse kreftformene.

Rektor Linda Walle Madsen, varaordfører Lena Amalie Hamnes og ordfører Frank Johnsen holdte alle sitt løfte om å hoppe i havet om russen nådde målet sitt. Her med aksjonssjef Kathrina Sivertsen i forkant. Foto: Trine Sivertsen

Totalt samlet de inn hele 59 415 kr, nesten 10 000 mer enn deres mest ambisiøse mål.

− Jeg er så utrolig imponert, takknemlig og stolt over alle som har deltatt og bidratt i aksjonen. Det faktum at vi klarte å samle inn nærmere 60 000kr på en snau uke er helt sykt, sier Sivertsen.

På forhånd fortalte Sivertsen om hvordan kreft er noe som berører oss alle. På første møte om aksjonen hadde hun bedt russen som hadde opplevd kreft rundt seg rekke opp hånden, noe samtlige i rommet gjorde.

Og nå har innsamlingssjefen og resten av årets russekull all grunn til å være fornøyde. Hoppet i havet var en kald, men i følge Sivertsen verdt det.

− Engasjementet her resulterte riktignok i at vi ble nødt å hoppe i havet, men til tross for at det var iskaldt så var det både kjempegøy og 100 prosen verdt det. Jeg er også sykt imponert over Frank, Lena og Linda som var spreke nok til å ikke bare godta utfordringen vår, men også gjennomføre sammen med russestyret! All ære til dem for det, sier Sivertsen.

Russen, ordfører, varaordfører og rektor hoppet i havet - som lovet. Foto: Privat