Hva med et treff ute i det fri nå i disse korona–tider? Det legger Lofoten friluftsråd til rette for når de nå drar i gang månedlige friluftskvelder på faste steder i Lofoten. Det første treffet gikk av stabelen onsdag denne uken. Emilie Bollingberg (28) i Lofoten friluftsråd kan fortelle at bål, pinnebrød og kakao sto på plakaten da rundt ti sjeler møttes ved gapahuken ved Prestvannet i Kabelvåg.

– Friluftskveldene er for alle, og de skal være familievennlige. Derfor legger vi opp til aktiviteter for barn hver gang. Denne gangen ble det skøyting på Prestvannet, i tillegg til en refleksløpye.

Nå inviterer hun flere til å komme. Neste gang blir 24. februar og oppmøte er da, som sist, gapahuken ved Prestvannet.

Faste kvelder

Lofotens friluftsråd dro i gang dette tiltaket i fjor høst, og har nå faste friluftskvelder i Kabelvåg, Stamsund, Leknes, Reine og Flakstad.

– Det å ta en kopp kakao, kanskje grille kveldsmaten på bålet eller bare slå av en prat, er en fin mulighet for å treffe både gamle og nye kjente, sier Emilie, som selv er fra Bergen.

Det var naturen som trakk henne nordover, og hun føler seg derfor heldig som får lov til å bidra til økt naturglede gjennom jobben sin i Lofoten Friluftsråd, som er et interkommunalt samarbeid mellom alle Lofot–kommunene. Nå gleder hun seg til å fortsette friluftskveldene, og håper at de kan bidra til å tilfredsstille noe av behovet for sosial kontakt i lokalbefolkningen.

– Etter så mange måneder med begrenset sosial kontakt, er det hyggelig å kunne legge til rette for et offentlige arrangement ute. Vi tilpasser os så klart, og har alltid med oss Antibac på tur, sier hun.

Flere tilbud

I vinterferien kan barn i alderen 9–12 år være med på friluftsskole i regi av Lofoten friluftsråd.

– Vi skal holde friluftsskole i Kabelvågmarka og på Vestvågøy i vinterferien. Det blir tre dager med aktiviteter, bål og moro, forteller Emilie.

Påmelding til friluftsskolen for barn, i tillegg til kommende arrangementer for ungdom, skjer på Lofoten Friluftsråd sin Facebook–side eller via hjemmeside deres.

– Det er begrensede plasser, så det er bare å gå inn og melde seg på, sier Emilie.

Men friluftskveldene, som er et lavterskeltilbud, trenger man ikke å melde seg på til. Der er det bare å møte opp. Så kom igjen, ta på deg varme klær, sleng sitteunderlag, hodelykt og kakao–koppen i sekken (uten kakao oppi, for det får du av Emilie) – og møt opp neste gang! Du er hjertelig velkommen – akkurat som du er!