I januar ble det solgt 7 957 nye biler, hvorav 6659 biler var elbiler, ifølge tall fra OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken). For første gang utgjorde biler som kun går på bensin eller diesel under fem prosent av nybilsalget. Om man inkludere ikke-ladbar hybrid kryper andelen opp til 9,5 prosent.

– Med 84 prosent elbilandel i januar er det satt ny norsk rekord for elbilsalget. Ser man kun på privatkunder er andelen elbiler 93 prosent, tilsvarende 19 av 20 nye biler, sier Thor Egil Braadland, ansvarlig for myndighetskontakt i NAF, i en pressemelding.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har i regjeringsplattformen lovet at de skal utarbeide en nasjonal ladestrategi. Strategien er ventet i løpet av våren.

Elbiltest viser rekkeviddetap

Nylig gjennomførte NAF verdens største elbiltest, hvor 31 modeller ble kjørt tomme for strøm i ned til ti minusgrader for å sjekke reell vinterrekkevidde.

– Resultatene viser at vinterrekkevidden på elbiler taper seg med mellom 11 og 32 prosent, avhengig av modell. Disse tallene understreker ytterligere behovet for et ladenettverk som gjør bilister trygge på at de får ladet underveis når de trenger det, sier Braadland.

– Om få uker vil det være en halv million elbiler på veiene. Det setter enorme krav til omfanget av hurtigladere, sier Braadland.

I januar var det totalt solgt 7 957 nye biler
83,7 prosent elbil (6 242)
6,8 prosent ladbar hybrid (inkl. 17 dieselhybrider)
6,9 prosent bensin (hvorav om lag 1/3 bensin, 2/3 ikke-ladbar hybrid)
2,7 prosent diesel
Det ble solgt 1 - én – hydrogenbil i januar.
Til privatpersoner ble det solgt 4 835 nye biler, hvorav 93,3 prosent var elbiler.

Kilde til alle tall: OFV

Les også:Dette bilmerket velger 40% av kjøperne

Les også:– Vi triplet omsetningen i går kveld