Tromsø Byvannverk fra Tromsø kommune, vant klassen for beste overflatekilder. Skjomen vannverk, fra Narvik kommune, vant for beste grunnvannskilder.

De to vannverkene kan derfor smykke seg med tittelen, «Nord-Norges beste drikkevann». Ifølge juryformann, Johan P. Nielsen, var konkurransen svært jevn.

«Faktisk den jevneste konkurransen vi noen gang har hatt av i alt historisk sett 31 semifinaler. Det var veldig vanskelig å skille de fra hverandre, men tilslutt kom vi frem til en vinner i hver klasse. De kan nå kalle seg for Nord-Norges beste drikkevann 2022», sier Nielsen i en pressemelding.

Konkurransen fokuserer på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

Alle vannverk som leverer til mer enn 300 innbyggere kan delta i konkurransen. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale mattilsynet.

Konkurransen arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF). De to vinnerne går videre til den nasjonale finalen, som finner sted i Oslo i mai.