Hendelsen fant sted under en pågripelse og transport av en rusavhenging person. Personen skulle transporteres til arresten.

I anmeldelsen opplyste anmelderen at en tjenesteperson fra Politiet i Nordland skal ha satt seg oppå vedkommende mens armene og beina var stripset. Dette skal ha ført til at bruddskade i fingre. Personen mente derfor at det lå til bakgrunn å anmelde politiet for ulovlig maktbruk.

Anmelderen skal ha vært ruspåvirket under hendelsen.

Etterforskingsresultatene fra Spesialenheten viser at til at personen skal ha vært fysisk og verbalt aggressiv i løpet av transporten, og har derfor blitt stripset både på bein og armer under deler av transporten.

Spesialenheten mente at politiet sin maktbruk ikke overskred grensene for det nødvendige, forsvarlige og forholdsmessige. Da det ble sett på som en reaksjon på anmelderen sin oppførsel.

Etterforskningen har ikke funnet bevis for at det skjedde en straffbar handling i denne sammenhengen. Beslutningen fra Spesialenheten om å henlegge saken med begrunnelsen "intet straffbart forhold anses bevist" innebærer at etterforskningen ikke fant tilstrekkelige beviser for å fastslå at det skjedde en straffbar handling i forbindelse med hendelsen som ble anmeldt.