August 2020 skrev vi om Ingrid Østang som kun skulle på en ukes tur til Lofoten. Det endte opp med at hun ble værende i to måneder.

– Jeg kommer veldig gjerne opp igjen og holder konserter, og hvis det er noe annet her for meg så kommer jeg mer enn gjerne. Kanskje det er en liten jobb til meg her? sa hun den gangen.

I løpet av høsten 2020 begynte Ingrid, som tidligere har jobbet i UDI og for Kirkens Bymisjon i Oslo, å ta noen freelance-oppdrag for Våganavisa. Det har fortsatt helt frem til nå. Tirsdag 15. juni har hun sin første dag som sommervikar, og skal jobbe fast som journalist.

– Jeg gleder meg og er veldig spent. Det blir fint å treffe mange spennende mennesker rundt om i Vågan og skrive om det som rører seg her, sier Ingrid.

HAR VÆRT SIN EGEN SJEF I SYV ÅR

Som journalist har Ingrid flere års erfaring med å skrive for magasiner og ukeblader. Etter et kurs i magasin-journalistikk, ved Journalistskolen, i 2014 endte hun opp som magasin-journalist.

– Det var veldig artig. Etter det kurset endte jeg opp med en fiks ferdig artikkel, som jeg også fikk solgt til KK. Det var starten på min magasin-journalistkarriere. Etter det har jeg jobbet freelance for de fleste store og små magasiner, ukeblader og aviser i Norge, i tillegg til å gi ut egen musikk og være det jeg selv kaller en "intuitiv kunstner".

Spesialiteten er saker som går litt mer i dybden. Feature og portretter er det hun har skrevet mest, i tillegg til mer vanlige artikler.

– Jeg har skrevet enklere saker om yoga og andre temaer innen selvutvikling, som interesserer meg. Men aller mest har det blitt disse dybdesakene, hvor du kommer litt under huden på folk. Jeg synes det er fint å formidle historier som kan røre noe ved leseren.

Nå er Ingrid Østang klar for en ny utfordring og gleder seg til å ta fatt på jobben som journalist i Våganavisa.

– Jeg er veldig spent. Jeg har vært min egen sjef de siste syv årene, og har kunnet stå opp når jeg selv vil og styre dagen som jeg ønsker. Likevel, jeg har en god følelse for denne sommeren.