– Dette er første gang en slik fagdag blir arrangert og det tilbyr en unik mulighet for bransjen å møtes, skriver Karoline Hol Blomstrand, prosjektleder i Egga Utvikling, i en pressemelding.

Arrangementet skjer 18. oktober.

Som en del av Arctic Innovation Week har Kvitnes Gård og Egga Utvikling, i samarbeid med Kunnskapsparken Helgeland, KPB og Innovative Opplevelser, invitert matentusiaster og fagfolk fra Lofoten, Vesterålen og Ofoten til Mat&Prat.

– Dette møtestedet er designet for å utforske og fremheve innovasjon og samarbeid. Det er cirka 40 påmeldte fra blant annet restauranter, overnattingssteder og matfag på videregående skoler, skriver Hol Blomstrand videre.

– En dag for å feire

Arrangementet markerer en viktig milepæl i matbransjen og tilbyr en unik mulighet for likesinnede.

– Dette er første gangen en slik fagdag blir arrangert. Det er en dag hvor vi feirer vårt unike kulinariske landskap og ser frem til hva fremtiden har å by på, uttaler Halvar Ellingsen i pressemeldingen.

Også Hol Blomstrand tror at dette er en bra mulighet for likesinnede matentusiaster til å dele kunnskap og lære mer:

– Det er ganske spesielt å se Mat&Prat bli en realitet. Å samle så mange dyktige fagfolk under ett tak for å dele kunnskap og lidenskap er virkelig meningsfylt for meg. Jeg er takknemlig for denne muligheten til å fremheve og feire vår nordnorske matkultur, skriver hun.