Det ligger inne sju millioner kroner til såkalt gjennomsnittsmåling på fylkesveg 82 i Hadsel kommune. Det står å lese i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Der påpeker fylkesråd for transport - og infrastruktur, Monika Sande, at saken kommer opp neste år

Når fylkesrådets forslag til budsjett 2023 og økonomiplan 2023-2026 legges fram på onsdag, ligger det tydelige føringer for å styrke trafikksikkerheten i fylket.

– Vil bedre sikkerheten

Det har tidligere vært mye råkjøring på fylkesveien mellom Melbu og Stokmarknes. For et par år siden ble blant annet en ung mann dømt til samfunnsstraff for å ha råkjørt i 135 km/t på nevnte strekning.

Ifølge Sande, er søknaden om å sette opp fartsbokser allerede godkjent av vegvesenet.

– Nå kommer det på plass og vil bedre trafikksikkerheten for de som ferdes langs strekningen og de som bor der. Denne saken har vi jobbet lenge med, sammen med politiet, sier Hadsel-ordfører Aina Nilsen til Vesterålen Online.

– Viktig prosjekt

Trafikksikkerhet er prioritert inn i den Regionale transportplanen for de kommende årene. Nå følger fylkesrådet opp med å legge pengene inn i neste års budsjett og økonomiplanen for de neste fire årene.

– Dette er et viktig trafikksikkerhetsprosjekt. Selvsagt fordi vi ser en økt trafikkmengde i sommersesongen, men dette vil være viktig for alle som bor i regionen, og som opplever at det kjøres vel fort i området, påpeker Sande i pressemeldingen.

Når de to fotoboksene etter hvert kommer opp, vil det totalt være fire fotobokser mellom Sortland og Melbu. Fra før av står det to slike i området rundt Skagen i Hadsel.