– Ja, det ser riktig så strålende ut, sier vakthavende meteorolog Sigrid Auganæs hos Vervarslinga i Tromsø.

Dagene inn mot påska har vært preget av prognoser i stadig endring, men disse har definitivt endret seg til det bedre.

Nå ligger det an til at i alle fall noen av påskedagene vil by på svært Insta-vennlige forhold.

Hvorvidt du foretrekker en lat dag i hytteveggen eller skitur, er det glimrende føre å spore.

– Prognosene har vært mye frem og tilbake, mest på grunn av at lavtrykkene er vanskeligere å passere. Egentlig er det et vårtegn at prognosene blir litt usikre, de blir som regel det når det går mot sommer, det er derfor det har endret seg mye i det siste, sier meteorologen.

Mye sol, lite vind og god stemning

Sola skal smile til vinterbleke kinn, og det er fare for fregnedryss.

– Nå ser det ut til at Lofoten, Vesterålen og deler av Troms får ganske fint påskevær. Resten av dagen i dag og torsdag er det fint, mye sol, lite vind og god stemning, sier Auganæs.

Etter en fin påskedag er det også sol fredag, men da kan det hende at det blåser litt mer fra en østlig retning, men mye er det ikke snakk om, opp til en frisk bris.

– På lørdag og søndag er det litt overskyet, det er fordi vi får inn et lavtrykk som stopper litt opp lengre ned på Helgeland. Så det kommer nok ikke til å bli nedbør i Vesterålen, men lavtrykket tar med seg litt skyer som dekker litt over, sier hun.

Stakk av med seieren

Mandag igjen er det igjen sjanse for sol.

– Jeg vil anbefale folk å virkelig utnytte torsdagen og fredagen mens det er strålende sol, også kan man heller finne på noe annet mens det er overskyet, sier meteorologen.

Temperaturen vil gå litt ned, det er østavind og da kommer vinden fra det litt kaldere innlandet.

Noen minusgrader i skyggen må man regne med, ned mot minus fem og seks grader om natta, men det vil selvfølgelig være mye varmere når man sitter i solveggen.

– Jeg tror vi har blitt kåret til værvinneren i påsken. Jeg og kollegaene diskuterte det tidligere, at det kanskje skulle være Trøndelag, men jeg tror det var Nord-Norge som stakk av med seieren, sier Auganæs.