Det er ventet vind opp mot orkan styrke. Mest vind er det meldt på Helgeland, men også nordover i fylket er det meldt svært mye vind.

Med vinden følger også nedbør, noe som kan skape fare for snø- og sørpeskred i tillegg til ekstra utfordringer for ferdselen ute.

– Politiet i Nordland oppfordrer folk til å utvise aktsomhet når man ferdes ute, ved å se opp for løse flygende gjenstander, samt begrense ferdsel i strandsona. Vurder om det er nødvendig å oppholde seg utendørs, sier stabssjef i Nordland Politidistrikt, Bent Are Eilertsen i en pressemelding.

På grunn av de varslede værforholdene, oppfordrer politiet folk i fylket til å ha hjemmekontor torsdag.

– De om har mulighet til det, bør vurdere å ha hjemmekontor denne dagen. I tillegg bør skolene vurdere om elevene kan holdes hjemme på torsdag.

I tillegg ber de at de som kan, utsetter kjøreturen, og minner samtidig om at veier og bruer kan bli stengt på kort varsel.

– Myndighetene anbefaler at de som er i området om mulig holder seg inne. Følg råd fra beredskapsmyndigheter og sjekk veimeldinger (175.no) dersom du MÅ kjøre, slår politiet fast i pressemeldingen.