Det er førstkommende mandag at Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol skal offentliggjøre sammensetningen av Helse Nord-styret.

Ifølge kilder som Avisa Nordland har vært i kontakt med, har Kjerkhol bestemt seg for at styreleder Renate Larsen og nestleder Rune Gjertin Rafaelsen, får fortsette i sine verv.

De samme kildene sier til avisa at helseministeren kommer til å erstatte Svenn Are Jenssen (Bodø) og Kari Jørgensen (Alta).

Sistnevnte har tidligere sagt at hun ikke vil fortsette. Med utgangspunkt i de samme opplysningene, skal også Sametingets president i styret, Henrik Olsen, skiftes ut med en representant fra Nordland.

NRK sitter på de samme opplysningene som Avisa Nordland. Styremedlem Jensen, var en av de som var mest kritisk til forslaget fra administrerende direktør Marit Lind.

Til NRK sier Jensen torsdag kveld at han ikke har hørt noe fra departementet.

Torsdag ettermiddag skrev NRK at de tre fylkeslederne fra Arbeiderpartiet ønsker å frede det sittende Helse Nord- styret, men slik blir det altså ikke.

Tidligere i uka ble det kjent at Lofotrådet har spilt inn to lofotinger som potensielle styremedlemmer. Disse er Remi Solberg og Mette Yvonne Larsen.