Det vil fortsatt pågå lavtrykksaktivitet, men kraftig lavtrykk blir det ikke.

– Men dere får en del snøbyger, som kan være litt lunefulle. Noen gir mye nedbør, mens andre gir mindre, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Per Egil Haga.

Han sier at det blir forholdvis lite bygevær mandag og heller ikke tirsdag, men mest trolig en del mer fra og med onsdag.

– Det blir nok typisk vintervær. Ikke så mye kulde, men noen kuldegrader. Sol blir det ikke mye av, understreker han.

Når det gjelder vinden, blir den ifølge Haga ikke veldig sterk. Kanskje frisk bris.

– Og det kan bli kortvarig liten kuling i forbindelse med bygeværet.

Frem mot helgen, fra torsdag/fredag, blir det trolig oppholdsvær og et svakt høytrykk under nordkalotten. Da blir det mye sørøstlig vind. I selve helga ser det foreløpig litt bedre ut.

– Det blir nok ganske rolige vindforhold i helga, en sånn laber bris. Det blir i alle fall for godvær å regne i forhold til det som var.

Selv om ekstremværet vil være langt unna denne uka, kan vi få gjensyn med et værfenomen som kan skape et visst ubehag for kjørende og gående en stakket stund.

– Vi får en kaldluftsituasjon i nordishavet. Da kan det danne seg polare lavtrykk som ligger som en liten trussel slik at det blir kraftige byger. Foreløpig er det litt tidlig å si for sikkert. Vi sender i så fall ut farevarsel om det blir tilfellet, slår Per Egil Haga fast.