En rørt Mymint under premieutdelingen. Foto: Sven-Erik Knoff.

Premieutdelingen fant sted torsdag kveld.

Over to dager har sju kokker konkurrert om kongepokalen på E.C. Dahls bryggeri i Trondheim, inkludert Siriyaporn Rithisirikrerg, bedre kjent under kallenavnet Mymint.

Lofotværingen endte altså på en sterk andreplass, bak Nils Flatmark.

– Det er en plassering som jeg synes er velfortjent. Jeg er kjempefornøyd med egen innsats, og med egen commis. Vi har gjennomført det vi har planlagt, smakt på alle elementene som skal leveres og sikra oss en andreplass, noe som er kjempe stort, sier Mymint til Våganavisa.

Foto: Sven-Erik Knoff
Foto: Sven-Erik Knoff.
Foto: Amanda Solberg.

Deltakerne tok med seg poengsummen fra dag en inn i dag to av konkurransen.

Dagens oppgave var å lage en 3-retters meny til 12 personer.

– Vi har alltid tenkt at vi skal ha god stemning på kjøkkenet og ha det gøy sammen. Det er noe vi har gjort denne gangen og, og jeg tror at det var noe både publikum og dommere merket på oss, sier Mymint og flirer.

For andreplassen får Mymint 30.000 kroner, i tillegg til at hun skal representere Norge i Nordic Chefs 2023.

– Det å få representere Norge i Nordic Chefs er kjempestort, og virkelig en ære, sier Mymint strålende.

– To konkurransedager, ukjente råvarer og spennende kombinasjoner. Maten har holdt en meget høy standard begge konkurransedagene, spesielt finalen var særdeles spennende og jevn, forteller hoveddommer NM I kokkeunst, Sven Erik Renaa, i en pressemelding.