Det ble klart etter at Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) og Warner Bros. Discovery (WBD) kom til enighet med Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– Dette er en fantastisk nyhet for NRK. En viktig del av vårt oppdrag som allmennkringkaster er å samle folk rundt store idrettsbegivenheter, og det er ingen arrangementer som kan måle seg med OL, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK i en pressemelding

Alle de store øyeblikkene på NRK

Avtalen sikrer NRK muligheten til å sende samtlige OL-øvelser på alle plattformer. Rettighetsperioden gjelder vinter-OL i 2026 (i Milano/Cortina), sommer-OL i 2028 (i Los Angeles), vinter-OL i 2030 (arrangør ikke avklart) og sommer-OL i 2032 (i Brisbane).

– Det er en langsiktig avtale som kommer hele det norske publikum til gode. Vi har det beste laget i alle ledd, og vi skal følge både de norske og de utenlandske stjernene tett i kampen om olympiske medaljer, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK.

14 år siden sist

Sist NRK hadde OL-rettighetene på alle plattformer var sommer-OL i London i 2012. TV 2 viste de to påfølgende lekene, mens Warner Bros. Discovery sitter på TV-rettighetene alene i perioden 2018 til og med 2024.

– Det er både viktig og gledelig at EBU nå har sikret seg OL-rettighetene for hele det europeiske markedet. Det betyr at publikum i Norge igjen kan oppleve OL på alle NRKs kanaler og plattformer, sier Runar Østmo, rettighetssjef i NRK.

Avtalen mellom IOC, EBU og WBD sikrer også sistnevnte parallellrettighetene til å sende lekene for abonnenter i Norge fra 2026 til 2032.

– I dagens rettighetsmarked er allmennkringkastere i Europa helt avhengige av samarbeidspartnere for å kunne sikre seg slike attraktive rettigheter, utdyper Østmo, som også er president i EBU Sports Committee.

Andre store sportsrettigheter NRK sitter på i dag

  • Fotball-VM 2023 for kvinner

  • Fotball-EM 2024 og 2028 for herrer

  • Fotball-VM 2026 for herrer

  • VM i skiskyting til 2026

  • VM i nordiske grener i 2023 og 2025

  • Friidretts-EM og –VM til 2029

  • Paralympics i Paris 2024