Alle skoleklasser fra 1. til 7. trinn kan delta og konkurrere om å bli landets mest beintøffe klasse. Det er Miljøagentene som står bak konkurransen, som arrangeres for sjette år på rad. I Vågan er det femteklassingene ved Svolvær skole som skal være med og gå til skolen hver dag.

– Målet med Beintøft er å inspirere flere til å gå og sykle til skolen. Det er bra for helsa, gir tryggere skoleveier, mindre utslipp og ikke minst er det bra for naturen vår, sier prosjektleder Kaspar Tjeldflaat Steudel i Miljøagentene.

Jorda rundt hver eneste dag I fjor deltok 50 000 elever, som til sammen tilbakela over en million bilfrie kilometer i løpet av september. Det tilsvarer hele 27 ganger rundt jorda.

– Barna gjør en skikkelig klimainnsats! I fjor sparte de over 145 000 kg CO2, så det blir spennende å se hva de får til i år. Vi håper også barnas engasjement vil inspirere foreldrene til å reise mer miljøvennlig i hverdagen, sier Steudel i Miljøagentene.

Ifølge Miljødirektoratet står personbiler for 8,5 prosent av de totale klimagassutslippene i Norge og er fremdeles den største kilden til utslipp i transportsektoren.

Miljøkampanje med konkurranseelementer Beintøft er en landsdekkende konkurranse, hvor elevene skal gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Kampanjen varer fra 30. august - 24. september. Hovedpremien, som er på 30 000 kroner, oppfordres elevene til å bruke på miljøfremmende aktiviteter for hele klassen.

Gjennom konkurransen skal elevene også løse fire ukesoppdrag med ulike tema: «Valg og klimaendringer», «Natur og miljø», «Plast og gjenbruk» og «Maten og jorda vår». De beste bidragene premieres.

– Erfaringsvis skaper dette fantastisk respons i form av kreative, morsomme og engasjerende bilder og tegninger, sier Steudel i Miljøagentene.

Om Beintøft Beintøft er Norges største gå-til-skolen-aksjon. Alle skoleklasser fra 1.-7. trinn kan delta og konkurrere om å bli landets mest beintøffe klasse, som stikker av med hele 30.000kr. I år starter kampanjen 30. august og varer til 25. september. Målet med Beintøft er å inspirere flere til å gå, sykle, eller reise kollektivt til skolen. Gjennom å velge klima- og miljøvennlig transport er man med på å forurense mindre, skape tryggere skoleveier, få bedre helse og ikke minst ta vare på naturen.

Beintøft er en nasjonal kampanje i regi av Miljøagentene, i samarbeid med Hjertesonenettverket og Syklistenes Landsforening. Beintøft er støttet av Miljødirektoratet, Samferdselsdepartementet, Handelens Miljøfond og Norad. Les mer her: www.beintoft.no

Om Miljøagentene Miljøagentene er barnas egen miljøorganisasjon. Vi arbeider for å gi barn tro på seg selv, på framtiden, og at det nytter å gjøre noe! Miljøagentene ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorden og menneskene som bor på den. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at vi skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra! Les mer her: www.miljøagentene.no