1.-7. klasse ved Kabelvåg skole markerte dansens dag på skoleplassen mandag 2. mai. Tradisjonen går langt tilbake, men har tidligere blitt avholdt på torget. I år samlet både elever og tilskuere seg utenfor skolen for å se dansetrinnene til skoleelevene.

Værgudene gjorde sitt for å stoppe arrangementet, men litt nedbør gjorde ikke noe stort utslag og de spente tilskuerne fikk se glade elever danse.

– Det har vært en tradisjon på barneskolen i mange år. Vi prøver å ivareta de tradisjonene som har vært, sier rektor Fredrik Solem Aagaard-Nilsen.

Rektoren var imponert over dansen. Foto: Johan Tangen

– Tidligere har vi vært på torget, men i år har vi flyttet det opp på skoleplassen. Det har til og med kommet en del tilskuere hit. Selv om det er dårlig vær. Det er jeg imponert over. Vi vurderte å flytte det inn, men kom frem til at været var ikke så ille.

Elevene har øvd de siste to månedene og fremførte både felles dans og egne danser på hvert trinn. Det åpnet med en enkel polonese ned skoleplassen, rundt rundkjøringen og opp. Så kom hver klasse frem én etter én, før det hele avsluttet med en felles dans.