Etter at 188 stemmer var telt opp etter avstemmning på nettet, viste det seg at «Årets Julehus» i Skrova går til Heimbrygga. Men konkurransen var hard.

– Det kom raskt to hus i teten som byttet på ledelsen, og da fristen gikk ut i formiddag var det Heimbrygga som stakk av med seieren, - kun to stemmer foran Kristian og Cherylle i Vardeveien, står det å lese på Facebook-gruppa Skrova.

Leder i Skrova næringsforening, Ritha Johansen, har tidligere uttalt til Våganavisa at de ønsket å bygge videre på det store engasjementet blant innbyggerne i fjor. For det var da det begynte.

Ritha Johansen er leder av Skrova Næringsforening. Foto: Vidar Eliassen

– Monica på Heimbrygga kom på ideen om at vi kunne ha en kåring. Vi ble enige om å utlyse en konkurranse for å kåre det mest pynta julehuset.

Og så ble det nettopp Heimbrygga som vant konkurransen denne gang. Mario Finocchiaro og Monica Viegas, som eier og driver spisestedet, fikk overbrakt den gledelige nyheten av leder i Skrova Innbyggerforening, Petter Abelsen, lørdag ettermiddag.

Mario Finocchiaro og Monica Viegas er eiere og drivere av Heimbrygga. Foto: Vidar Eliassen

Ifølge Johansen i næringsforeningen, er håpet at julehuskåringen blir starten på noe mer.

– Det hadde vært gøy å komme dit at Skrova blir en plass å reise til på vinteren slik at folk kan komme for å se på julehusene. Men foreløpig er det mest for gøy, sa hun til Våganavisa for et par uker siden.

Skrova Innbyggerforening takker for øvrig for engasjementet i forbindelse med kåringen og anbefaler folk om å ta en spasertur i julen for å se på de mange julehusdekorasjonene rundt om på øya.