Dette står å lese i en pressemelding.

Akvaplan-niva avslutter samtidig sitt deleierskap i SALT og overlater sin aksjepost til de ansatte.

– Et riktig og viktig veivalg, sier daglig leder Kjersti E. Tønnessen Busch, som gleder seg til å videreutvikle bedriften fremover sammen med de ansatte.

Samtidig overlater Akvaplan-niva, som har vært med på eiersiden siden starten, sin aksjepost til de ansatte. SALT blir med det heleid av gründerne og de ansatte.

Tønnessen Busch sier videre at SALT er helt avhengig av de ansattes innsats og engasjement.

– Derfor synes vi det er riktig at bedriften eies av medarbeiderne i SALT. Vi tror også at ansatteierskap er en framtidsretta eiermodell som vil styrke bedriften, sier hun.

Tillitsvagt Sverre Helmersen Håpnes, sier at de ansatte er positiv til overgangen og ser frem til å ta større ansvar over egen bedrift.

– Og med det å få en mer delaktig rolle i utviklingen av SALT, understreker han.

Daglig leder Tønnessen Busch gleder seg nå til å utvikle bedriften videre sammen med de ansatte som medeiere. Hun takker også Akvaplan-niva som har vært en viktig støttespiller fra starten. I den forbindelse trekker hun frem Salve Dahle som har vært styremedlem.

– Hans kunnskap, nettverk og erfaring har vært avgjørende for at SALT i dag er en solid bedrift som kan stå på egne ben, slår hun fast.

Salve Dahle selv understreker at det står respekt av at bedriften har sørget for 20 arbeidsplasser i løpet av 13 år.

– Vi støtter fullt opp om strategien der de ansatte inviteres inn på eiersiden, og finner det naturlig å overlate den fulle styringen til bedriften selv. Akvaplan-niva er stolt over det SALT har fått til og ønsker lykke til videre, uttaler han, på vegne av Akvaplan-niva.