– Han ble funnet utendørs, sier Ulf Slettan, operasjonsleder ved politiets operasjonssentral, til VOL.

15:35 meldte politiets operasjonssentral på Twitter at de, rett før 12:00 søndag, fikk melding fra en pårørende som var bekymret for et familiemedlem som ikke var kommet hjem.

– Savnede hadde vært på en tilstelning i bygda i går kveld. Politiet var raskt på stedet og gikk raskt i gang med søk i området, skriver de.

Politiet opplyser at de, etter et kort søk, fant en livløs person.

– Det ble iverksatt livreddende førstehjelp. Pasienten ble etter hvert fraktet til sykehus. Klokken 14:35 ble pasienten erklært død. Politiet har starter rutinemessig etterforsking, skriver de.

Foto: Per Eivind Knudsen

Ble funnet utendørs

Ulf Slettan, operasjonsleder ved politiets operasjonssentral, opplyser ved 16:20-tiden til VOL at vedkommende som ble funnet er en mann i 70-årene med lokal tilknytning. Pårørende er varslet.

– Han ble funnet utendørs, sier han.

– Vet dere noe om hvor lenge han hadde vært ute?

– Nei, det vet vi ikke. Det vil etterforskningen forhåpentligvis avdekke. Vi vet at han hadde vært på en tilstelning lørdag og ble meldt savnet av familiemedlemmer i dag, sier han.

Foto: Per Eivind Knudsen

Ble funnet raskt

Slettan sier til VOL at det var en politipatrulje i nærheten da de fikk inn savnet-meldingen.

– De kjørte til stedet der han skal ha vært på tilstelning lørdag kveld. Det ble startet søk i nærområdet der og han ble funnet relativ kort vei unna og dermed relativt raskt. Dermed ble det ikke behov for å tilkalle mer letemannskap, sier han.

– På Twitter skriver dere at politiet starter med rutinemessig etterforskning. Betyr det at det ikke er mistanke om at noe kriminelt har skjedd?

– Det er et helt uavklart dødsfall der en person er funnet død utendørs. Politiet vil finne ut hva som faktisk har skjedd og håper å kunne avdekke det gjennom etterforskningen og obduksjonen, som blir gjennomført, sier Slettan.

Skal gjennomføres avhør

Politiet vil nå gjennomføre avhør med de som sist var i kontakt med avdøde.

– Det for å forsøke å kartlegge hva som skjedde i forkant. Nå gjennomføres det vanlig kriminalteknisk undersøkelse på stedet, sier han.

– Er det slik at politiet ønsker tips?

– Vi har ikke gått ut og sagt at vi ønsker tips, men hvis det er noen som har info som kan hjelpe oss videre må de ta kontakt med politiet på 02800, sier han.

Er i beredskap

VOL har vært i kontakt med Aina Nilsen, ordfører i Hadsel kommune, om hvorvidt det er aktuelt å sette inn kriseteam. Hun sier følgende:

– Kommunen har foreløpig ikke fått anmodning fra politiet, men er i beredskap dersom det skulle være behov. Våre tanker går ut til familien.