Polart lavtrykk vil dannes i Barentshavet torsdag, og Meteorologisk institutt har derfor sendt ut farevarsel for Lofoten.

Ifølge statsmeteorolog, Ola Mellem, er imidlertid banen til lavtrykket varierende fra de ulike datamodellene som brukes, og det er dermed vanskelig å varsle nøyaktiv hvor det vil treffe.

– Men et farevarsel må gå ut. Etter noen av modellene går lavtrykket et stykke ut fra kysten i Lofoten, og går det dit blir det ikke fullt så ille. Dersom det går langs kysten blir det verre, sier han.

Foto: METEOROLOGISK INSTITUTT

RISIKABELT Å KJØRE PÅ JULEBESØK Mellem informerer om at det fra i kveld vil blåse liten kuling fra nord-nordvest, noe som fortsetter utover formiddagen i morgen.

I morgen ettermiddag, dersom det polare lavtrykket går nærme kysten, kan det bli en liten storm med kraftige snøbyger og vind, og ifølge Mellem kan det da være risikabelt å kjøre nedover i Lofoten på julebesøk.

Dårlig sikt og snøbyger blir det mest sannsynlig uansett, uavhengig av det polare lavtrykket, legger han til.

Når det er passert er det enighet om at det kommer en del vind fra nord eller nord-øst, og det blir stiv eller sterk kuling og snøbyger.

– DET BLIR I HVERT FALL SNØ TIL JUL På julaften er lavtrykket gått nedover, sier statsmeteorologen. Det vil blåse langs Lofoten, en nordøstlig, periodevis stiv kuling, og snøbyger. Dette meldes også for første juledag.

– Det blir i hvertfall snø til jul, sier han, og være vil bedre seg mot slutten av julehelgen. Fra andre juledag og utover bygger det seg opp et høytrykk og vinden vil roe seg. Videre ut i romjulen ser også bra ut, med forholdsvis kaldt vær.

Ifølge Mellem vil snøen bli liggende en stund fremover.

Les også:Trevare-gründer har startet på ny og utradisjonell karrierevei