Etter åtte år i vol (Vesterålen Online) er Vidar Eliassen (45) fra Volda på plass hos Våganavisa og går nå løs på jobben som nyhetsredaktør.

– Jeg har hovedansvaret for den daglige nyhetsdekningen, men mye av jobben vil gå ut på å gjøre Våganavisa mer slagkraftig på nett, forteller Vidar og utdyper:

– Etter hvert vil folk se at vi vil være mer på, ha flere saker, være mer aktuelle. De som leser på nett vil merke en tydelig forskjell etter hvert.

Selv om jobben innebærer en del kontorarbeid, har voldingen et mål om å møte folk og være ute.

– Jeg har ikke planer om å kun sitte på kontoret, men har som mål å snakke med folk og være forholdsvis synlig i lokalsamfunnet, der det skjer. Jeg kommer også til å skrive en del selv og blir også synlig på den måten.

Papiravisa fortsetter som før

Det er mest på nettavisa at leserne vil merke en forskjell. Vidar forteller at han primært tenker langsiktig.

– Papiravisa blir stort sett den samme som før. Men målet er som nevnt at vi skal bli mer synlig og mye bedre digitalt. Vi vil være mer på, på områder vi ikke har skrevet like mye tidligere. Som for eksempel krim og stoff fra rettssalen, og ikke minst blålyshendelser. I tillegg blir det enda mer trykk på vanlige nyheter i ulike kategorier. Målet er også at vi skal bli multimediale i mye større grad enn i dag, men det ligger lenger frem i tid. Vi skal lage et solid fundament og bygger derfor stein på stein.

Vidar har nå bosatt seg i Svolvær og ser frem til å komme i gang.

– Nå har jeg hatt en god ferie og er klar. Nå ser jeg veldig frem til å bli kjent med Vågan-samfunnet og folkene der, slår Vidar Eliassen fast.